21 oktober 2024

Beste Ondernemersverenigingen,

Eerst zaaien, dan oogsten. Met zaaien zijn wij volop bezig én de aanmeldingen komen voorzichtig binnen. De eerste 40 inschrijvingen zijn binnen. Nu hebben wij wel 200 bedrijven nodig.

“40? Dat is niet genoeg hoor ik je denken” en dat klopt! Vandaar een oproep aan jullie, om ons te helpen met werven.

“Doe mee met Oostland On Stage. Meld je aan vóór 1 november en ontvang CLUB Oostland On Stage cadeau!” Onderstaand bericht, teksten en QR codes mag je allemaal inzetten voor dit goede doel.

Oostland On Stage

Wij zijn gestart met de organisatie van een nieuw- en waardevol initiatief vanuit het Samenwerkingsverband Onderwijs en Bedrijfsleven (SOB) Oostland: het event “Oostland On Stage”. Heb je al van dit nieuwe initiatief gehoord? Stiekem hoop ik van wel! Dit evenement biedt ondernemers een prachtige kans om 2e en 3e jaars leerlingen te inspireren, te ontmoeten en te netwerken met andere betrokken partijen uit de regio. Daarnaast biedt deze gelegenheid je een moment om je bedrijf onder de aandacht te brengen en nieuwe (zaterdag)hulpen, stagiaires en mogelijk toekomstig medewerkers te ontmoeten.

Waarom meedoen?

Maar liefst 1250 vmbo-leerlingen van vijf VO-scholen in de regio Oostland (Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp) zullen hun toekomst verkennen tijdens Oostland On Stage. Via Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) worden zij voorbereid op hun examens. Het evenement start met het Beroepenfeest, waar leerlingen in gesprek gaan met vakmensen over diverse beroepen en mogelijkheden voor werkbezoeken, stages en begeleiding. Vervolgens nemen ze deel aan de Doe Dag, waarbij ze bedrijven bezoeken en praktijkervaring opdoen. Doe mee en grijp dan je kans tijdens CLUB Oostland On Stage, het Beroepenfeest en de Doe Dag van Oostland On Stage!

We zoeken 200 bedrijven, organisaties of instanties die willen deelnemen. Aanmelden is eenvoudig via: scannen van de QR-code of Oostland On Stage.

Meld je vóór 1 november aan, dan ontvang je van ons CLUB Oostland On Stage cadeau.

CADEAU: CLUB Oostland On Stage

Met je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor “CLUB Oostland On Stage,” een energiek netwerkevent dat de officiële start van Oostland On Stage markeert. Geniet van inspirerende ervaringen van bedrijven en leerlingen, en een onvergetelijk optreden van een bijzondere entertainer! We sluiten af met een netwerkborrel.

Data om in je agenda te noteren

  • CLUB Oostland On Stage: Woensdag 20 november 2024, 16.00-18.00 uur, Stanislas Pijnacker, Sportlaan 3a, Pijnacker
  • Beroepenfeest: Dinsdag 18 februari 2025, 13.00-16.00 uur, Sporthal Vermeulen (SV TOGB), Het Hoge Land 23, Berkel en Rodenrijs
  • Doe Dag: Donderdag 13 maart 2025, ochtend en middag, bij jouw bedrijf

Meerwaarde van Oostland On Stage voor jouw bedrijf

Toekomstig talent ontdekken: Kom in contact met gemotiveerde vmbo-leerlingen die interesse hebben in jouw vakgebied en spot potentieel toekomstig talent.

Stagiaires werven: Meld je eenvoudig aan bij de stagebank van het SOB Oostland via deze link: SOB Oostland Stagebank.

Netwerken en samenwerken: Breid je netwerk uit en ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden binnen de regio.

Positieve bedrijfspromotie: Toon maatschappelijke betrokkenheid en versterk je bedrijfsimago binnen de gemeenschap.

Kennisdeling en inspiratie: Deel je kennis en passie met de volgende generatie en laat je inspireren door hun frisse perspectieven.

Bijdrage aan de gemeente: Help jongeren bij hun carrièrekeuze en draag bij aan de ontwikkeling van de lokale economie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: Versterk je MVO-doelstellingen door actief bij te dragen aan de ontwikkeling van jong talent.

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie ontvangen of een presentatie voor de leden/ ondernemers. Het is allemaal mogelijk. Laat het mij gerust weten. Ik kijk uit naar je deelname en ik hoop jou en je collega’s te zien bij CLUB Oostland On Stage.

Hartelijke groet,
Monique Spek

Projectleider Oostland On Stage
06 – 16 13 75 84
mail@oostlandonstage.nl
oostlandonstage.nl

Meer artikelen